КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

ДЕЈАН ДУКОВСКИ ВО СОФИЈА

На покана на SPAM STUDIOS  во Софија присуствуваше најпознатиот македонски драмски писател Дејан Дуковски. Тој одржа драматуршка работилница со млади драмски автори од Софија.

Во соработка со режисерката Ана Батева и музичарот Стефан Здравески, авторот на „Буре Барут” (придружуван од поранешниот амбасадор на РСМ во Париз г. Јон Ивановски) го посети КИЦ на РСМ во Софија каде што ги претстави своите искуства со колегите и елитната софиска театарска јавност!

Дуковски и Насев говореа за продлабочување на промоцијата на неговите драми кои се популарни во Бугарија и евентуално нивно издавање!

Гостите ја посетија галеријата и библиотеката на КИЦ  на РСМ и изразија задоволство од престојот!

 

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31