КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Денови на македонската книжевност во Ловеч

Во организација на КДК - Ловеч, Општина Ловеч и издателство “Персеј”, на 8 и 9 јуни се одржаа Денови на македонската книжевност во Ловеч. Беа претставени книгите “Средби со ѓаволот” од Сашко Насев, “Манастир Фуентерабија” од Јагода Михајловска – Георгиева и “Вилино” од Винка Саздова.

Во присуство на бројна публика, писатели, актери, музичари, интелектуалната елита, Деновите на македонската книжевност ги отвори градоначалникот на Ловеч, г-ѓа Корнелија Маринова.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30