КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Десетта македонска книжевна визита во Софија

Со македонско-бугарска поетска вечер, започна јубилејната, десетта по ред Македонска Книжевна визита на Софија. Свои песни интерпретираа Радован Павловски, Петар Караангов, Гордана Михаилова Бошнакоска, Данило Коцевски, Никола Инџов, Ристо Василевски, Ггеорги Константинов, Георги Барбаровски, Надја Попова, Кети Бозукова, Бранко Цветкоски, Димитар Христов, Кристина Николовска, Роман Кисјов, Николај Шопов, Иван Џепароски, Владимир Левчев, Братислав Ташковски, Вања Савова, Зоран Јакимовски, Поли Муканова и Марина Мијаковска.

Партнери во организацијата на овој веќе традиционален книжевен настан беше ИК Макавеј од Скопје.

Десетта Македонска Книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта Македонска Книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта Македонска Книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта Македонска Книжевна визита во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30