КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Десетта македонската книжевна визита во Софија

На 12 мај, вториот работен ден од Македонската Книжевна визита на Софија, беше дебатирано по повод 25 годишнината од потпишувањето на првиот договор за соработка помеѓу Друштвото на писателите на Македонија и Сојузот на писателите на Бугарија. Во вториот дел од програмата, беше доделена традиционалната награда за преведуваштво, Македонски книжевен Дедал, која годинава ја доби бугарска писателка Тања Попова.

Беше представен и книжевен портрет на Иван Џепароски, за чие дело зборуваа Данило Коцевски, Димитар Христов и Бранко Цветкоски.

Десетта македонската книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта македонската книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта македонската книжевна визита во Софија (фотографија)
Десетта македонската книжевна визита во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31