КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Директорот на МИА г-дин Драган Антоновски и директорот на БТА г-дин Кирил Влчев во работна посета на КИЦ на РСМ во Софија

Директорот на МИА г-дин Драган Антоновски и директорот на БТА г-дин Кирил Влчев на 16.06.2021 година остварија работна посета на КИЦ на РСМ во Софија, Р. Бугарија, и ги посетија библиотеката и галеријата на Културно-информативниот центар. Двајцата директори на националните информативни агенции на средбата со директорот на КИЦ на РСМ д-р Сашко Насев се заложија за поблиска соработка и информирање за програмата на КИЦ на РСМ во Софија и истакнаа дека треба да се информира за приближувањето на современата македонска култура во духот на нивниот Договор за соработка, а преку своите дописници во двете земји.

Директорот на МИА г-дин Драган Антоновски и директорот на БТА г-дин Кирил Влчев во работна посета на КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)
Директорот на МИА г-дин Драган Антоновски и директорот на БТА г-дин Кирил Влчев во работна посета на КИЦ на РСМ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31