КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Друштво за издавачка дејност Макавеј - Скопје, проект: Трета македонска книжевна визита во Софија, книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература

Културно-информативниот центар на Р. Македонија и Друштвото за издавачка дејност Макавеј - Скопје, во рамките на Третата македонска книжевна визита во Софија, на 16 мај во 11 часот, организираа книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература.

На трибината земаа учество: Николај Петев, Блаже Миневски, Петар Караангов, Иван Гранитски, Димитар Христов, д-р Ангелина Марковска-Бановиќ, Иван Есенски, Бранко Цветковски, Кирил Милчев, Роман Кисјов и други. Со поздравен говор на книжевната трибина се обрати директорот на КИЦ на Р Македонија во Софија Доста Димовска. Исто така за прв пат беше врачена наградата за афирмација на македонската литература во Р. Бугарија "Македонски книжевен Дедал" на познатиот бугарски писател и претседател на Сојузот на бугарски писатели Николај Петев.

Друштво за издавачка дејност Макавеј - Скопје, проект: Трета македонска книжевна визита во Софија,  книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература (фотографија)
Друштво за издавачка дејност Макавеј - Скопје, проект: Трета македонска книжевна визита во Софија,  книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература (фотографија)
Друштво за издавачка дејност Макавеј - Скопје, проект: Трета македонска книжевна визита во Софија,  книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература (фотографија)
Друштво за издавачка дејност Макавеј - Скопје, проект: Трета македонска книжевна визита во Софија,  книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30