КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија

Од 9-ти до 11-ти Мај 2019 година во Софија се одржа „12-тата Македонска книжевна визита“ од Република Северна Македонија во Република Бугарија. Овој настан е дел од програмата на МК на РСМ за 2019 година во КИЦ на РСМ во Софија, а е организиран од издавачот „Макавеј“ од Скопје.

Беше промовирано делото на познатиот поет и романсиер Димитар Башевски, врачена наградата „Книжевен Дедал“ на бугарскиот автор и издавач Пламен Тотев, а беше одржано и поетско читање на македонски и бугарски поети во „Софија прес центар“, на кој што настапија Зоран Анчевски, Санде Стојчевски, Бојан Ангелов, Драгана Ефтимова, Димитар Христов, Владимир Левчев и голем број други значајни, современи поети од двете држави.

Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Дванаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30