КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Единаесетта македонска книжевна визита во Софија

Од 10-ти до 12-ти Мај 2018 година, во Софија се одржа 11-тата „Македонска книжевна визита“ организирана од издавачот „Макавеј“ од Скопје, а во соработка со КИЦ на РМ во Софија и Сојузот на бугарските писатели. Во извонредно позитивна атмосфера се одржаа сите предвидени активности – портрет на писателот Трајан Петровски, поетска манифестација на десеттина македонски и десеттина бугарски поети на македонски и бугарски јазик, се врачи наградата „Македонски книжевен дедал“ на преведувачот- доајен Ганчо Савов, се одржа традиционалната средба меѓу македонските и бугарските писатели во Сојузот на бугарските писатели со заеднички ручек, а беше посетен и гробот на Венко Марковски.

Единаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Единаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Единаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)
Единаесетта македонска книжевна визита во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30