КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Етно концерт од АНИП

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 08 мај во 19:00 часот во Националниот музеј "Земјата и луѓето" беше реализиран етно концерт од АНИП Стефче Стојковски од Скопје.

Изображение на поканата

Ансамблот на Стефче Стојковски е основан 1997 година и е еден од најреномираните претставници на македонскиот фолклор и музичка традиција. Имаат настапувано ширум светот, низ сите балкански држави, цела Европа, Турција, Кина, далечниот исток, Јужна Кореа, Јапонија, Русија и Бразил. Носители се на бројни значајни македонски и меѓународни признанија и награди. На концертот во Софија, АНИП Стефче Стојковски во 90 минутна одбрана програма, се претставија со грст изворни народни песни од сите краишта на Р.Македонија.

Етно концерт од АНИП (снимка)
Етно концерт од АНИП (снимка)
Етно концерт од АНИП (снимка)
Етно концерт од АНИП (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30