КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Европска ноќ на литературата во Софија и претставување на романот „Изабела, Исмаела и јас“ од Сашо Кокаланов, во интерпретација на актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор Дамјанов

На 9-ти Мај, 2018 година, на Денот на Европа во Софија со подршка на Културно - информативниот центар на Република Македонија, настапија писателот Сашо Кокаланов и гитаристот Влатко Стефановски.

Кокаланов преку преводот на бугарски  на својот роман „Изабела, Исмаела и јас“ заедно со актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор  Дамјанов, имаа одличен романескно-театарски перформанс заедно со уште дваесетина други автори од европските земји. Со многу емоции, аплаузи и навистина позитивно, публиката беше мошне задоволна. Од 18ч. До 21:45ч. настапот се повторуваше повеќепати за различна публика.

Европска ноќ на литературата во Софија и претставување на романот „Изабела, Исмаела и јас“ од Сашо Кокаланов, во интерпретација на актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор  Дамјанов (фотографија)
Европска ноќ на литературата во Софија и претставување на романот „Изабела, Исмаела и јас“ од Сашо Кокаланов, во интерпретација на актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор  Дамјанов (фотографија)
Европска ноќ на литературата во Софија и претставување на романот „Изабела, Исмаела и јас“ од Сашо Кокаланов, во интерпретација на актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор  Дамјанов (фотографија)
Европска ноќ на литературата во Софија и претставување на романот „Изабела, Исмаела и јас“ од Сашо Кокаланов, во интерпретација на актерите Ѓорги Георгиев – Антика и Игор  Дамјанов (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31