КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Европски ден на јазиците 2020

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
2 Oct 2020 - 17:00

Оваа 2020 година одбележувањето на Европскиот ден на јазиците ќе се одржи во деновите од 30 септември до 2 октомври. Културните институти и амбасади во Бугарија повторно ќе го одбележат Европскиот ден на јазиците заедно преку низа интерактивни и забавни он-лајн настани под мотото „Откриј го преводот!“.

За настанот кој ќе биде емитуван на 2 октомври, 17:00 часот од КИЦ на РСМ во Софија, можете да видите повеќе информација на следниот линк: https://edl-bulgaria.eu/012-%d0%ba%d0%b8%d1%86-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

За настаните на другите амбасади и културни центри, можете да го видите сајтот на  Европскиот ден на јазиците: https://edl-bulgaria.eu/ или да ги следите на YouТube каналот: https://www.youtube.com/channel/UCzccTrhS80nZwoBS5oi4yEQ

 

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31