КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Фестивал "Литературата не признава граници"

На 14 Декември, во рамките на 41 Саем на книгата во Софија, се одржа првиот Фестивал "Литературата не признава граници". Специјален гостин на Фестивалот беше добитникот на Европската награда за литература за 2010 година, македонскиот писател Гоце Смилевски. Авторот на романите "Разговор со Спиноза", и "Сестрата на Зигмунд Фројд" кои се преведени и издадени и во Р.Бугарија, имаше двочасовно претставување пред бројната публика на Саемот, одговарајќи на бројни прашања и потпишувајќи примероци од бугарското издание на својот последен роман.

Фестивал "Литературата не признава граници" (снимка)
Фестивал "Литературата не признава граници" (снимка)
Фестивал "Литературата не признава граници" (снимка)
Фестивал "Литературата не признава граници" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31