КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Фестивал на авторски театар – ФАТ 2022 во Софија

На 16.12.2022 во КИЦ на РСМ гостуваше Театарот „Пи“ од Скопје, предводен од актерот Златко Митрески. Тие гостуваа на софискиот Фестивал на авторски театар – ФАТ со претставата „Ништо не е страшно”  и освоија награди. Прво во КИЦ, а потоа во културниот центар „Топлоцентрала“, во прекрасен амбиент нашите млади актерки беа бурно поздравени од преполниот салон и гостите.

Во име на КИЦ на РСМ домакин беше директорот д-р Сашко Насев, а учесниците во име на Амбасадата ги поздрави Министер советникот г-дин Владимир Крстевски. Реализацијата на двата настана скромно ја помогнаа Адора инженеринг од Скопје и преставништвото на „Витаминка” од Прилеп во Софија.

Одлична соработка со младинскиот специфичен театар „Пи“ и Златко Митрески!

 

Настани

16 Dec 2022 - 19:30

Фестивал на авторски театар – ФАТ, организиран од Здружение „Творци“ ќе се одржи од 16 до 18 декември 2022 г. во „Топлоцентрала“ во Софија.

Театар „Пи“ од Скопје исто така ќе земе учество во програмата на фестивалот, а целосната информација и програмата за фестивалот може да се види на следните веб адреси:...

Топлоцентрала, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31