КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Фотографска изложба на Милчо Манчевски во Софија

На 2ри Септември 2021 година во галеријата на Националната уметничка академија во Софија се постави фото-изложбата „Таму“ на режисерот Милчо Манчевски. Светски познатиот автор Манчевски, се претставува со 88 фотографии во боја на тема улична фотографија, а со својот врвен естетицизам и драматика го привлече вниманието на уметничката и интелектуалната публика во Софија.

Изложбата ќе биде поставена до 16ти Септември 2021 година, а на 10ти се очекува доаѓањето на самиот Милчо Манчевски во Софија на формално отворање на „Таму“ во галеријата на НХУ и средба со неговите почитувачи, млади артисти и студенти по филмски студии во КИЦ на РСМ!

Настани

2 Sep 2021 - 17:00
Фотографска изложба на Милчо Манчевски во Софија (банер)

На 2 септември, од 17 до 20 часот, во Галерија „Академија“ на Националната Академија за Ликовни Уметности (ул. „Шипка“ 1, Софија) ќе се одржи отворањето на изложбата „Таму“, составена од фотографски дела на светски познатиот режисер Милчо Манчевски. Ќе бидат претставени 88 колор дела на тема улична фотографија....

Национална академија за ликовни уметности, ул. „Шипка“ 1, Софија
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31