КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш"

На 12 Декември, во Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија беше отворена фотографската изложба "Половина век сеќавање-засекогаш ", во спомен на 50 години од катастрофалниот скопски земјотрес.

Томислав Петернек е автор на фотографиите снимени во Скопје, непосредно по земјотресот од 26 јули 1963 година.

Највпечатливите 22 антологиски фотографии се изложени во Софија, благодарејќи на соработката помеѓу Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија и Македонскиот Центар за фотографија, а проектот е поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.

Изложбата ја отворија директорите на центрите, Васко Шутаров и Роберт Јанкулоски а покрај бројните посетители на нашиот центар во Софија присуствуваа претставници од македонската амбасада во Софија, Амбасадорот на Кралството Холандија во Софија, како и аташето за култура на хрвтската амбасада во Софија.

Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)
Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)
Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)
Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)
Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)
Фотографска изложба "Половина век сеќавање-засекогаш" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31