КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Галаконцерт "Балканот низ песни и ора"

На 29 мај, во големата сала на Националниот дворец на културата во Софија, се одржа гала-концерт "Балканот низ песни и ора", на кој настапија "Танец" oд Р.Македонија, "Филип Кутев" од Р.Бугарија и "Коло" од Р.Србија. Трите репрезентативни фолклорни ансамбли, низ тричасовна програма, пред бројна публика го презентираа најдоброто од фолклорот од своите земји.

Изображение на поканата

Ансамблот "Танец" е најпознат и најрепрезентативен претставник на македонскиот фолклор, вистински амбасадор на македонската култура и уметност. Во своето 63 годишно постоење, имаат настапувано ширум светот, на сите континенти и добитници се на највисоки државни награди во Р.Македонија, како и на бројни награди и признанија од гостувањата низ светот. Ансамблот "Танец" и со својот настап во Софија, го потврди својот статус на вистински репрезент на најубавото од македонскиот фолклор.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30