КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото, проект: Самостојна изложба

Македонскиот современ сликар Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото се представи пред бугарската публика со самостојна изложба на графики и цртежи во Културно-информативниот центар на Р. Македонија на 24 јануари.

Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото кој магистрирал на Ликовната Академија во Скопје, отсек графика, оваа година слави 35 години богато творешство, за кое што добил голем број меѓународни награди. Автор е на 20 самостојни изложби и над 100 колективни.

Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото, проект: Самостојна изложба (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30