КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ

Пред преполна сала на книжарата Хеликон, пред бројни претставници од културниот и литературен живот на Софија и редица почитувачи на неговиот литературен опус, кои во редици чекаа за потпис од авторот на стихозбирката "Митологија на сонот", заврши промоцијата на второто дело издадено на бугарски јазик, на академик Влада Урошевиќ.

Творечкиот опус на академик Урошевиќ пред публиката во Софија го претставија, лауреатот на Струшките вечери на поезијата Љубомир Левчев, литературниот критичар Јордан Ефтимов, преведувачот на стихозбирката Роман Кисјов и директорот на македонскиот КИЦ во Софија, Васко Шутаров.

Македонскиот писател, само неколку дена пред своето претставување во Софија, гостуваше на меѓународниот поетски фестивал "Славјанска прегратка" во Варна, каде стана добитник на главната награда "Златно летечко перо", за својот севкупен литературен опус.

Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ (снимка)
Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ (снимка)
Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ (снимка)
Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ (снимка)
Голем успех на гостувањето во Бугарија на Влада Урошевиќ (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30