КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Гордана Михаилова Бошнакоска, проект: Промоција на книга поезија (превод на бугарски јазик под наслов “Толкување на морето”), промотори: Михаил Ренџов, современ македонски писател и Роман Кисјов, современ бугарски поет и сликар

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и издавачка куќа "Авангард принт"- Русе, на 15 април во 18:30 часот, во просториите на КИЦ се одржа промоција на книгата поезија "Толкување на морето" од современата македонска поетеса Гордана Михаилова Бошнакоска.

Гордана Михаилова Бошнакоска е родена 1940 год. во Битола. Долги години била уредник во Македонската телевизија. Била стипендиант во САД-специјализирала креативна литература. Автор е на повеќе книги поезија, проза и есеистика. Стиховите од поезијата на Бошнакоска се преведени на многу јазици. Добитник е на наградата "Браќа Миладиновци" за најдобра книга поезија (1998) на Струшките вечери на поезијата. Членка е ма Друштвото на писатели на Македонија и на Македонскиот ПЕН Центар.

 

Гордана Михаилова Бошнакоска, проект: Промоција на книга поезија (превод на бугарски јазик под наслов “Толкување на морето”), промотори: Михаил Ренџов, современ македонски писател и Роман Кисјов, современ бугарски поет и сликар (фотографија)
Гордана Михаилова Бошнакоска, проект: Промоција на книга поезија (превод на бугарски јазик под наслов “Толкување на морето”), промотори: Михаил Ренџов, современ македонски писател и Роман Кисјов, современ бугарски поет и сликар (фотографија)
Гордана Михаилова Бошнакоска, проект: Промоција на книга поезија (превод на бугарски јазик под наслов “Толкување на морето”), промотори: Михаил Ренџов, современ македонски писател и Роман Кисјов, современ бугарски поет и сликар (фотографија)
Гордана Михаилова Бошнакоска, проект: Промоција на книга поезија (превод на бугарски јазик под наслов “Толкување на морето”), промотори: Михаил Ренџов, современ македонски писател и Роман Кисјов, современ бугарски поет и сликар (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30