КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Гостување во Чирпан на 52-те Јаворови дни

На 13.01.2020 година, на покана на градоначалникот на Чирпан, директорот на КИЦ на РСМ, д-р Сашко Насев присуствуваше на 52-те Јаворови дни, со кои се обележува делото на големиот бугарски поет. Оваа година беше особено значајна затоа што познатиот издавач и пријател на КИЦ, Пламен Тотев во соработка со фондацијата „Јаворов“ и поранешниот претседател на РБ, Георги Парванов, објавија нови оригинални ракописи од поетот од 1912 година.

 

 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)
 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)
 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)
 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)
 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)
 Гостување на д-р Сашко Насев во Чирпан на 52-те Јаворови дни (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30