КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Гостуваше македонскиот театар "Комедија"

На 19 и 20 декември во Сатиричниот театар "Алеко Константинов", гостуваше македонскиот театар "Комедија". На репертоарот беа претставите "Име" и "Лисистрата". Првото гостување на овој наш театар во главниот град на Р. Бугарија предизвика голем интерес кај театарската публика и медиумите кои ја следат културната и театарската сцена.

Гостуваше македонскиот театар "Комедија" (снимка)
Гостуваше македонскиот театар "Комедија" (снимка)
Гостуваше македонскиот театар "Комедија" (снимка)
Гостуваше македонскиот театар "Комедија" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30