КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

ИД Макавеј од Скопје и Културно информативниот Центар на Р.Македонија во Софија беа домаќини на две манифестации

На 15 мај, ИД Макавеј од Скопје и Културно информативниот Центар на Р.Македонија во Софија беа домаќини на две манифестации.

На еминентните бугарски писатели Бојан Ангелов и Елка Њаголова им беше врачена книжевната награда "Македонски книжевен Дедал" за особен придонес во афирмацијата на македонската книжевност во Р. Бугарија. По врачувањето на оваа награда, во рамките на "Македонска книжевна визита", се одржа тркалезна маса на тема "Бугарската и македонската литература и литературна наука во новиот милениум: појави и тенденции" на која под модераторство на поетот и професор Илија Велев своите мислења ги разменија од македонска страна академик Луан Старова, поетите Вера Чејковска, Братислав Ташковски и бугарските претставници Тања Попова, Здравка Итева, Николај Шопов и Петар Андасаров

ИД Макавеј од Скопје и Културно информативниот Центар на Р.Македонија во Софија беа домаќини на две манифестации (снимка)
ИД Макавеј од Скопје и Културно информативниот Центар на Р.Македонија во Софија беа домаќини на две манифестации (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30