КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

ИД "Макавеј", проект: Промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и ИД Макавеј –Скопје на 23 септември во 18:30 часот, во просториите на КИЦ беше преставена книгата од младиот македонски политичар и публицист Филип Петровски "За нас", која што од македонски на бугарски јазик ја преведе бугарскиот писател и преведувач Николај Шопов. Книгата ја промовираа современиот македонски писател и критичар Бранко Цветкоски и бугарскиот писател Николај Шопов.

Филип Петровски е роден 1972год. во Куманово. Завршил Филозофски факултет во Скопје. Како студент учествувал во студентското движење и протестите 1997 год. Пратеник е од  1998-2001 год., во Парламентот на Р. Македонија, од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.
Од  2001 година е назначен за Генерален конзул во Генералниот конзулат на Р. Македонија во Њујорк. Сега е директор на Градската библиотека "Браќа Миладиновци" во Скопје.

ИД "Макавеј", проект: Промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски (фотографија)
ИД "Макавеј", проект: Промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски (фотографија)
ИД "Макавеј", проект: Промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски (фотографија)
ИД "Макавеј", проект: Промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30