КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница

На Калето во Виница, под отворено небо, актерот Игор Дамјанов ja претстави едночасовната монодрама "Страстите на Илиja". Претставата, напишана од бугарскиот драматург Димо Дешев, режирана од Чавдар Крстев и продуцирана од КИЦ на РСМ во Софиja, веке беше прикажана во КИЦ во Софиja, како и на фестивали во Македониja и Бугариja.

Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)
Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)
Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)
Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)
Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)
Игор Дамjанов со монодрамата "Страстите на Илиja" во Виница (фотографиjа)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30