КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија

Културно-информативен центар на Р. Македонија во Софија и Институт за фолклор Марко Цепенков - Скопје на 3 јуни организираа изложба на изданија на Институтот, како и промоција на најновите изданија. На изложбата беа представени и делови од народни носии од депото на Институтот.

Институтот за фолкор беше представен од директорот д-р Севим Пиличкова, додека презентацијата на издавачката дејност беше направена од страна на д-р Клеанти Ановска. Истовремено беа промовирани и книгите: Фолклорот во Охридско-Струшкиот регион, од група автори научни работници во Институтот (книгата е наградена со највисоката државна награда "Гоце Делчев"), при што беше промовирана од д-р Боне Величковски и книгата Традицискиот народен календар на шопско-брегалничката етнографска целина од д-р Зоран Малинов. Книгата беше промовирана од д-р Петко Христов виш научен соработник во Етнографскиот Институт со Музеј од Софија.

Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)
Институт за фолклор Марко Цепенков Скопје, проект: Презентација на фолклорното културно наследство на Р. Македонија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30