КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, на 2 јуни 2010 година (среда) во просториите на КИЦ, во 18 часот беше организирана изложба на современата македонска сликарка Ирена  Паскали под наслов "Word, World, Way ..." (Збор, Свет, Пат ...).

Ирена Паскали (1969) живее и работи во Скопје и Келн (Германија). Дипломирала на Ликовната Академија во Скопје, магистрирала на Академијата за Медијални уметности 2007 год. во Келн. Учесник е на резиденц-програми во Германија, Австрија, Франција, Америка. Паскали има реализирано самостојни изложби во Р.Македонија и повеќе европски метрополи, со свои дела учествувала и на многу видео фестивали и изложби: Португалија, Шведска, Швајцарија, Нагоја (Јапонија), САД, Англија, Австрија, Русија, итн.
Проектот е интерактивна инсталација која што е составена од три Холограми (3D Стереограми), три Холограми (3D нормални), три Холограми (3D рефлексиони) и една видео проекција. Интерактивната инсталација според Паскали преставува поврзување помеѓу синонимите што ги употребуваме да ги презентираме нашите мисли, движења, нашиот свет. 
Паскали за своите дела е добитник на повеќе значајни меѓународни награди.

Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)
Ирена Паскали, проект: Самостојна изложба (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30