КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Испратена медицинска помош за Република Северна Македонија

На 24 Април 2020, од Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, а со посредство на Црвениот крст на Република Северна Македонија, во соработка со Црвениот крст на Република Бугарија, беше испратена медицинска помош за Република Северна Македонија.

Пратката која што е донација од истакнати поединци и фондации содржи 500 скафандери, 500 визири, 500 заштитни очила. Исто така, донирани се и 5000 маски, 200 заштитни очила и 200 скафандери кои еднакво ќе бидат распределени на болниците во Струмица и Делчево.

Голема благодарност за тоа!

Испратена медицинска помош за Република Северна Македонија (фотографија)
Испратена медицинска помош за Република Северна Македонија (фотографија)
Испратена медицинска помош за Република Северна Македонија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31