КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија, во соработка со НУ Музеј на современа уметност- Скопје, на 9 октомври во 18:00 часот, во просториите на КИЦ се отвори изложба на уметнички фотографии под наслов "Еден", од современата македонска фотографка Ива Димеска.

Ива Димеска е родена 1980 година во Скопје, Македонија. Завршила Филозовски факултетот во Скопје. Специјализирала во Парис 2004 год. (Sipa Press-прес агенција за фотографија) и Њујорк 2006 год. (New York Institute of Photography-за дигитална фотографија). Учествувала на неколку самостојни и групни изложби, како и на неколку фестивали. Наградена е во Скопје, 2000, Форум. Работи како слободен фотограф.

Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)
Ива Димескa, проект: Изложба на модна фотографија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30