КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ"

На 16 мај, во 18:30 часот во Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, беше отворена изложбата "Аналогни асоцијации" од уметниците Мирјана Крстева Масети од Гевгелија (Р.Македонија), Христина Георгиева и Теодора Петева од Севлиево (Р.Бугарија).
Излжбата ја отвори директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, м-р Васко Шутаров а проектот беше поддржан од Министерството за култура на Р.Македонија.

Трите уметници изложуваа дела од областите во кои имаат специјализирано, цртеж, графика и скулптура од порцелан. Сите три имаат остварено бројни самостојни и групни изложби и во своите држави, но и во галерии низ Европа и САД.
Градовите Гевгелија и Севлиево од каде што доаѓаат трите уметници, се збратимени градови.

Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)
Изложба "АНАЛОГНИ АСОЦИЈАЦИИ" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30