КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Црн зачин, добар за око"

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија на 17 фебруари, во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена изложба на познатата македонска ликовна уметничка Симонида Филипова-Китановска "Црн зачин, добар за око". Изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р.Македонија во Софија г-дин Васко Шутаров.

Изображение на покана

Симонида Филипова-Китановска веќе години наназад остава силен и препознатлив белег на македонската и интернационална ликовна сцена, а портфолиото на најзиниот творечки опус го обележуваат стотина самостојни изложби, учества на групни изложби и ликовни колонии, ширум Европа и САД. Изложените дела во Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, заокружуваат два циклуса слики представени на самостојни изложби во последните година и половина, од нејзиниот творечки опус.

 

Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)
Изложба "Црн зачин, добар за око" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30