КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба цртежи "Поврзувања"

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија и АРТ ФАКТОР од Скопје, на 10 септември во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена изложбата на цртежи со наслов "Поврзувања".
Изложбата ја отворија г-н Васко Шутаров, директор на КИЦ на Р.Македонија во Софија и г-ѓа Маријета Сидовски од Арт Фактор - Скопје.

Изображение на поканата

На изложбата беа претставени дела на 15 уметници: Атанас Ботев, Ибрахим Беди, Ненад Ѓорѓевиќ, Миле Ничевски, Зорица Зафировска (Р.Македонија), Атанас Гаџев, Елена Панајотова, Димитар Јаранов, Еслица Попова, Магдалена Николова (Р.Бугарија), Немања Јовановиќ, Радмила Матејевиќ, Слободан Радојковиќ, Ивана Станковиќ, Соња Вукашиновиќ (Р.Србија).
Изложбата претходно беше поставена во рамките на Скопско лето (Скопје, јуни 2012 г.) и во Ниш, Р.Србија (јули, 2012 г.).
Оваа регионална ликовна соработка е реализирана со подршка на Министерството за култура на Р.Македонија и Дирекција за култура и уметност - Скопје.
Изложбата е отворена за посетители во периодот од 10 септември до 1 октомври 2012 година.

Изложба рисунки "Свързвания" (снимка)
Изложба рисунки "Свързвания" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)
Изложба цртежи "Поврзувања" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31