КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Дигитални отпечатоци"

На 6 Октомври во 18,30 часот, во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија беше отворена изложбата на проф. Ладислав Цветковски со наслов "Дигитални отпечатоци". Изложбата ја отвори директорот Васко Шутаров а публиката во Софија можеше да ја види во периодот од 6-16 Октомври. Ова е прво претставување на дела на проф. Цветковски во Софија а пороектот е поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.

Ладислав Цветковски работи како ликовен уметни, графички дизајнер и како универзитетски професор. Во текот на целото работно искуство интензивно работи , ги истражува технолошките и изразните можности на електронските медиуми во уметноста, а во последно време се фокусира на изразните можности на дигиталната технологија во визуелните уметности. Како резултат на тоа истражување се произлезени магистарскиот труд и изложбите во периодот меѓу 2012-2014 година. Во изминатиот период дизајнирал значајни монографски изданија, како и различни проекти за институциите од областа на културата и уметноста, Владата на Република Македонија, Собранието на Република Македонија, Македонската академија на науките и уметностите, Универзитетот Св. Кирил и Методиј, меѓународни институции и повеќе издавачки куќи. За Монографијата Икони од Музејот на Македонија ја добива наградата за најдобро дизајнирана публикација во 2004 година. Член е на ДЛУМ од 1990 година.

Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)
Изложба "Дигитални отпечатоци" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30