КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити

На 22 мај во КИЦ на Р. Македонија во Софија, беше отворена изложбата "Експресивната лирика и траги" од академските сликари Илиријан Бекири и Башким Меџити. Пред бројна публика и претставници од дипломатскиот кор, изложбата ја отвори директорот на Центарот, Васко Шутаров.

Илиријан Бекири и Башким Меџити на своето прво заедничко и репрезентативно претставување во Софија, се претствија со 23 масла на платно, од нивните најнови творечки опуси. Иако концептуално различни, делата на двајцата ликовни уметници чинат една исклучителна компактна целина, која комуницира преку хармонијата од лирски експресии, преку композицијата, бојата, силно изразената симболика.

Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)
Изложба "Експресивната лирика и траги" на Илиријан Бекири и Башким Меџити (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30