КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе

На 26 jули 2019 година во Националната галерија - Скопје, беше отворена изложбата „Интеграција на идентитети“ од 21 автори од Северна Македонија и Бугарија. Опширниот изложбен простор на обjектот „Мала станица“ беше исполнет од поставените 55 дела во различни формати и техники, како и од многуброjната публика, заинтересирана да присуствува на овоj настан.

Во присуство на голем дел од авторите, изложбата ja отвори директорот на КИЦ на РСМ во Софиja д-р Сашко Насев, заедно со кураторот од македонска страна – Горанчо Георгиевски и неговиот колега од бугарска страна – проф. Свилен Стефанов.

Сите заинтересирани да ги видат делата од овоj голем ликовен проект, продуциран од КИЦ на РСМ во Софиja, во коj се инволвирани важни и познати авторски имиња од двете земjи, може да ja посетат „Мала станица“ до 2 септември 2019 година. Изложбата „Интеграција на идентитети“ во Скопjе е трета и финална за оваа година. Претходно истата беше претставена во Пловдив и Софиja.

Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (фотографиja)

Настани

26 Jul 2019 - 20:00
Изложба „Интеграциja на идентитети“ во Мала станица, Скопjе (банер)

Во објектот Мултимедијален центар „Мала станица“ на Национална галерија - Скопје, на 26 Jули (петок) со почеток од  20.00 часот,  ќе биде отворена изложбата „Интеграција на идентитети“ од 21 автори од Северна Македонија и Бугарија. Претходно оваа изложба, која е иницирана од ликовната група уметници „Конекција“ и е...

Национална галериjа на Македониjа - Мала станица, ул. „Jордан Миjалков“ 18, Скопjе
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31