КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба Конекција-2 вo Русе

Во преполна галерија на Друштвото на уметници на градот Русе на 6 март беше отворена изложбата Конекција-2, на која беа претставени преку 70 творби, на 9 македонски ликовни уметници. За уметниците и нивните дела зборуваа директорот на Македонскиот културен Центар во Софија Васко Шутаров, заменик градоначалникот на Општина Русе Иван Григоров, поетот и сликар Роман Кисјов и претседателот на Друштвото на уметници на Русе, Гeoрги Пасев. Интересот за делата на уметниците Марјан Ѕин, Иво Пецов, Слободан Милошески, Јорданчо Ристовски, Адриана Јовановска, Иван Стоименов, Зоран Мише, Горан Тричкоски и Павел Целкоски беше одразен и преку присуството на сите локални медиуми од Општина Русе како и од националната телевизија БНТ.

Изложбата во Русе беше отворена до 18 март.

Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)
Изложба Конекција-2, в Русе (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30