КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Конвергенција“ на Љубица Мешкова Солак

На 27 септември во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија, со дела од својот најнов уметнички опус се претстави македонската уметница Љубица Мешкова Солак. Изложбата Конвергенција беше нејзино прво самостојно претставување во Софија и дел од годишната програма на нашиот Центар за 2017 година.

Љубица Мешкова Солак завршува графика со конверзација и реставрација на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, но најголем дел од својот богат авторски опус го остварува во Битола, каде живее и твори. Има остварено бројни самостојни изложби низ Р. МАкедонија, но и во Берлин и Париз, а во соработка со британскиот моден бренд Хакет изложува во Дубаи, Катар, Кувајт и Бахреин. Има остварено студиски патувања во Атина, Фиренца, Букурешт, Ерусалим, Љубљана и Париз, учествувала на бројни групни изложби во Бугарија, Романија, Србија Шпанија, Грција, Австрија. Добитник е на значајни ликовни награди, во 2008 година признанието за ликовно остварување "Борислав Траиковски", а во 2013 година наградата на ДЛУМ, Д. Аврамовски-Гуте.

Изложба „Конвергенција“ на Љубица Мешкова Солак (фотографија)
Изложба „Конвергенција“ на Љубица Мешкова Солак (фотографија)
Изложба „Конвергенција“ на Љубица Мешкова Солак (фотографија)
Изложба „Конвергенција“ на Љубица Мешкова Солак (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30