КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Љубов меѓу мајка и син"

На 21 септември во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија беше отворена проектната изложба "Љубов меѓу мајка и син" од Дороти Пачкова. На изложбата која во присуство на авторката и пред бројната публика ја отвори директорот на Центарот во Софија Васко Шутаров, беа претставени 12 дела кои ја симболизираат отворената интерактивна комуникација помеѓу ликовната уметница и нејзиниот 4 годишен син. На вечерашнава изложба, родители и деца беа поканети да учествуваат во создавањето ликовни дела.

Изложба "Љубов меѓу мајка и син" (снимка)
Изложба "Љубов меѓу мајка и син" (снимка)
Изложба "Љубов меѓу мајка и син" (снимка)
Изложба "Љубов меѓу мајка и син" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30