КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието"

На 17 Октомври, пред преполн салон на КИЦ на Р.Македонија во Софија, во присуство на претставници од дипломатскиот кор, бројни припадници на верски заедници, бројни почитувачи на делото на блажена Мајка Тереза, беше отворена изложбата со наслов "Мајка Тереза-икона на милосрдието". Низ 80 фотографии од кои 40 дело на хрватскиот фоторепортер Звонимир Атлетиќ и 40 автентични фотографии од животот на младата Гонџа Агнес Бојаџиу во Скопје, како и со прикажување на документарни филмови посветени на големата хуманистка, публиката во Софија беше во можност да се запознае со дел од животниот пат на една од најзнаменитите жени на 20 век, добитничка на Нобеловата награда за мир во 1979 год. како и преку 700 најзначајни светски награди и признанија. Изложбата беше збогатена и со презентација на Спомен Куќата "Мајка Тереза" во Скопје, низ која во изминативе 5 години од отворањето поминале илјадници посетители од сите светски меридијани.

За делото на Мајка Тереза и фотографската изложба посветена на неа зборуваа Васко Шутаров, рената КутераЗдравковска и Цветанка Вучковска а проектот е целосно поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.

Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)
Изложба "Мајка Тереза-икона на милосрдието" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31