КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба "Мајки, Божици и Кралици" на Благојче Наумовски - Бане

На 28 јули беше отворена проектизложбата "Мајки, Божици и Кралици" од авторот Благојче Наумовски-Бане.

Благојче Наумовски-Бане е роден 1985 г. во Кичево, Р. Мaкедонија. Дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, на педагошкиот отсек сликарство во класата на проф. Рубенс Корубин. Мaгистирирa од областа на сликарството во класата на проф. Јован Шумковски. Од 2012 г. работи како асистент на Факултетот за Арт и Дизајн на Европскиот Универзитет во Скопје, а од 2016г. станува доцент на истиот факултет. Изложувал во Берлин, Њу Јорк, Отава, Љубљана, Париз, Прага, Виена, Хаифа, Приштина. Ова беше негово прво самостојно претставување во Софија.

Изложба "Мајки, Божици и Кралици" на Благојче Наумовски - Бане (фотографија)
Изложба "Мајки, Божици и Кралици" на Благојче Наумовски - Бане (фотографија)
Изложба "Мајки, Божици и Кралици" на Благојче Наумовски - Бане (фотографија)
Изложба "Мајки, Божици и Кралици" на Благојче Наумовски - Бане (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30