КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба „Моите мисли“ на Адам Фекете во КИЦ на РСМ во Софија

Младиот унгарско-бугарски сликар Адам Фекете гостува во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија. Талентираниот уметник остварил повеќе од осумнаесет самостојни изложби, а неговите дела се присутни во целиот свет – од САД, преку Белгија, Канада, Бразил и Русија, се до Унгарија и Бугарија. Во своето творештво бележи постојан напредок и како што истакна д-р Иво Пецов, ќе биде интересно да го следиме неговиот творечки развој во времето што доаѓа!

Изложбата ја отвори д-р Сашко Насев кој кажа дека КИЦ на РСМ секогаш ќе биде отворен за младите европски автори и дека нема поблагородно од тоа да бидат подржани во секоја прилика младите и талентирани уметници, а д-р Иво Пецов на естетички начин ја претстави изложбата „Моите мисли“.

На настанот присуствуваа новинари, поети, дипломати и пријатели на КИЦ на РСМ, а познатата бугарска поетеса и музичарка Роси Рос (мајка на Адам) исполни неколку сонгови од нејзиниот репертоар.

Младиот автор се заблагодари на КИЦ и задоволен од настанот изрази желба за поголема соработка.

Изложбата се одржа според се уште важечките услови за јавни собири во галерии и според Ковид правила!

Настани

24 Feb 2022 - 16:00

На 24 февруари (четврток) 2022 во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија ќе биде отворена изложбата „Моите мисли“ на младиот унгарско-бугарски ликовен уметник – студент по сликарство во Софискиот Универзитет Адам Фекете. Посетителите се добредојдени за средба со авторот меѓу 16:00 и 19:00 часот.

Изложбата е...

КИЦ на РСМ во Софија, ул. „Обориште“ 7
Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30