КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба МОМИ

На 3 Октомври, во соработка со Музејот за современа уметност во Скопје, во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија се отвори изложбата "Моми-Множество, Божество, Рождество", на која низ сопствена уметничка призма се претставија седум млади ликовни уметници од Македонија.

Ана Ивановска, Христина Зафировска, Зорица Зафировска, МАја Кировска, Татјана Ристоска, МАрија Сотировска и Христина Хаџиева се дел од овој проект чиј куратор е Ива ПЕтрова-Димовски.

Изложбата ја отворија директорите на двете институции, Елиза Шулевска и Васко Шутаров

Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)
Изложба МОМИ (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30