КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Касиопеја Наумоска

На 13 март 2014 г., пред бројна публика и љубители на ликовната уметност, беше отворена изложбата на позната ликовна уметница Касиопеја Наумоска во Софија. Културно-информативниот Центар на Р.Македонија беше организатор и домаќин на овој настан, на кој беа претставени 19 дела од циклусите "Раце и лица" и "Барајќи одговор". Изложбата ја отвори директорот на Македонскиот центар Васко Шутаров и истата ќе биде поставена во Софија до 7 април.

Ова беше прво самостојно претставување на Касиопеја Наумоска во Софија, која има реализирано 25 самостојни и преку 100 меѓународни и групни претставувања, а со оваа изложба ја обележува 20 годишнината од своето уметничко творење.

Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)
Изложба на Касиопеја Наумоска (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31