КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на ликовната група "Конекција 2"

На 1 декември во Мала станица во Скопје, беше отворена изложба на ликовната група "Конекција 2". На изложбата беа претставени дела на уметниците Иво Пецов, Марјан Ѕин, Зоран Мише, Перица Георгиев-Пепси, Горан Тричковски, Слободан Милошески, Јана Луловска, Маријана Иванова, Павел Целкоски и Јовица Миленов. Оваа уметничка концепција е иницирана и досега реализирана со бројни изложби во поголемите градови во Бугарија со поддршка на КИЦ на Р МАкедонија, го имаше своето прво претставување во Македонија. Домаќин на овој ликовен настан беше Националната галерија на Македонија од Скопје. Изложбата ја отвори Васко Шутаров од име на нашиот Центар во Софија и Горанчо Георѓиевски од име на домаќинот во Скопје.

Изложба на ликовната група "Конекција 2" (снимка)
Изложба на ликовната група "Конекција 2" (снимка)
Изложба на ликовната група "Конекција 2" (снимка)
Изложба на ликовната група "Конекција 2" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30