КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска

На 7 мај пред бројна публика, во КИЦ на Р. Македонија во Софија беше отворена изложба на нашата позната ликовна уметница Жанета Гелевска Велјаноска. Во соработка со НАционалната галерија на Македонија, за изложбата во Софија беа претставени 20-на дела од последните циклуси на Гелевска Велјаноска, меѓу кои и повеќе дела од нејзиниот последен циклус "Бакни ме, може нема веќе да се разбудам". Ова беше 30 самостојна изложба на уметницата која живее и работи на релација Скопје-Лондон и нејзина прва самостојна изложба во Софија.

Изложбата ја отворија Васко Шутаров од име на македонскиот културен Центар, кустосите Татјана Бундалевска и Горанчо Георгиевски од име на Националната галерија, а свое обраќање имаше и уметницата Жанета Гелевска Велјаноска.

Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)
Изложба на ликовната уметница Жанета Гелевска Велјаноска (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31