КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Милош Коџоман II

На 17 Октомври, пред претставници на дипломатскиот кор, претставници од Министерството за култура на Р. Бугарија, бројни ликовни уметници и почитувачи на ликовната уметност, во македонскиот културен центар беше отворена првата самостојна изложба на Милош Коџоман во Софија. Познатиот македонски уметник, добитник на наградата "23 Октомври" за 2008 година, во Софија се претстави со 20 дела, од кои најголем дел од циклусот "Македонија во мислите".

Изложбата ја отворија директорот на македонскиот КИЦ во Софија Васко Шутаров и Зоран Читкушев, директор на Заводот за заштита на споменици на културата и музеј-Штип. Изложбата е поддржана од Министерството за култура на Р.Македонија.

Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)
Изложба на Милош Коџоман II (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30