КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония

На 5 Февруари во КИЦ на Р. Македонија во Софија беше отворена изложбата на осуммина македонски уметници, поранешни студенти на Националната ликовна Академија во Софија. Ликовните уметници Иво Пецов, Зоран Мише, Павел Целкоски, Марјан Ѕин, Адриана Јованоска, Горан Тричкоски, Иван Стоименов и Зоран Георгиев, обединети во концептот "Конекција 2", се претставија со свои најнови дела од областа на графиката, скулптурата, сликарството, уметничката обработка на метал. Галерискиот простор на Македонскиот културен Центар во Софија беше претесен да ги прими стотици љубители на уметноста на младите македонски ликовни уметници, кои својот најнов ликовен опус го презентираат и во бројни познати ликовни галерии низ Софија и Бугарија.

Концепцијата "Конекција" е плод на соработката на КИЦ на Р.МАкедонија во Софија и македонските студенти кои дипломираа или завршуваа пост-дипломски и докторски студии на Националната ликовна Академија во Софија. Првиот заеднички проект беше реализиран во јули 2012 г, минатата година заеднички беа остварени две изложби во Благоевград и Велико Трново, а годинава освен изложбата во Софија, оваа изложба ќе биде претставена во неколку други градови во Р.Бугарија.

Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)
Изложба на осуммина македонски уметници от Р. Македония (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30