КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на познати македонски карикатуристи

Изложбата на познатите македонски карикатуристи, Дарко Марковиќ, Мице Јанкуловски, Драган Поповски и Мирослав Георгиевски-Миро, со наслов "Априлско, ха, ха, ха", беше отворена во галерискиот простор на Музејот "Земјата и луѓето" во Софија.
Изложбата ја отворија директорите на Културно-информативните Центри на Р.Македонија во Софија и на Р.Бугарија во Скопје, Васко Шутаров и Димитар Христов.
Ова е возвратна посета на македонски карикатуристи, после минатогодишното гостување на бугарски карикатуристи низ неколку градови во Македонија.
Македонските карикатуристи од своите колеги од Сојузот на бугарски ликовни уметници- секција Карикатуристи, беа нагредени со повелби за посебен придонес во развојот на светската карикатура
.

Изложба на познати македонски карикатуристи (снимка)
Изложба на познати македонски карикатуристи (снимка)
Изложба на познати македонски карикатуристи (снимка)
Изложба на познати македонски карикатуристи (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31