КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Ридван Алити

На 7 Април во 18:30 часот, во галеријата на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, беше отворена изложбата на академскиот уметник-графичар, Ридван Алити. Тој се претстави со 20 дела, од неговите последни уметнички творечки циклуси, насловени "Виолини" и "Портрети". Алити има завршено Факултет за уметност- специјалност графика на Државниот Универзитет во Тетово а магистрирал на Универзитетот Св.Кирил и Методи, во класата на проф. Трајче Блажевски. Има учествувано на бројни групни изложби, меѓу кои и во Париз, Берлин, Брисел и Сараево и има остварено неколку самостојни изложби во нашата земја и во Австрија и Албанија. Добитник е на неколку награди за творештво во Албанија и Холандија а меѓу најзначајните негови награди е првата награда на "Шестото меѓународно биенале за мала графика"-Тетово, 2014 година.

Изложбата на графики на Ридван Алити во Софија ја отвори директорот на Центарот м-р ВаскоШутаров а проектот е поддржан од нашето Министерство за култура.

Изложба на Ридван Алити (снимка)
Изложба на Ридван Алити (снимка)
Изложба на Ридван Алити (снимка)
Изложба на Ридван Алити (снимка)
Изложба на Ридван Алити (снимка)
Изложба на Ридван Алити (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30