КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Снежана Коларова и Валентина Јорданова

На 11 ноември 2022 во Читалиште „Славјанска беседа“ во Софија беше отворена изложбата на Снежана Коларова, соработничка на Културно-информативниот центар на РСМ во Софија, со која ја претстави својата љубителска ликовна дејност. Освен сликарските дела на Снежана Коларова беа изложени и керамички и сликарски дела на Валентина Јорданова, што ја прави оваа изложба нивно заедничко претставување.

Снежана Коларова работи најчесто со акварелни и акрилни бои, а исто така експериментира со комбинирани техники, комбинации со акрил и пастел на платно и дрво, изработува колажи на платно и дрво, работи и со други природни материјали, како камења и слично.

Валентина Јорданова ја завршила Приватната Академија за ликовни уметности „Жул Паскин“, со насока Сликарство кај професорот Николај Мајсторов. Работи во областа на сликарството и керамиката.

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31