КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Изложба на Теута Хоџа-Имери

На 16 Декември беше отворена изложба на ликовната уметница Теута Хоџа-Имери. Изложбата беше реализирана во соработка со Националната Галерија на Македонија и поддржана од Министерството за култура на Р.МАкедонија. Делат на Хоџа-Имери ги претставија г-ѓа Маја Неделкоска Брзанов и Васко Шутаров, директори на двете институции во чија соработка беше остварено ова гостување.

Теута Хоџа-Имери е родена во Струга во 1986 год, каде завршува основно и средно образование. Завршува одсек графика на Факултетот за ликовни уметности во Скопје под ментерство на проф. Костадин Танчев-Динка. Има остварено неколку значајни самостојни изложби на Р.Македонија, учесник на бројни групни изложби во земјата и странство.

Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)
Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)
Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)
Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)
Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)
Изложба на Теута Ходжа-Имери (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31